IRDK

Partia e Egjiptianeve të Kosoves ( LEK ) nuk e perjashton mundesinë që të garoj

foto

Data e publikimit: 12.03.2014-12:21 PM

Subjekti politik LEK, i themeluar ne vitin 2010 ne Gjakovë nuk e perjashton mundesinë që te garoj ne zgjedhjet nacionale, pasi që në prag te këtyre zgjedhjeve mendohet edhe formimi i subjektit te ri politik nga Veton Berisha.

 

Duke e parë pjesmarrjen e disa anetarve nga Gjakova dhe F. Kosova për krijimin e subjektit te ri politik u verejt se disa persona kishin shkuar për të parë se qfar po ndodh, ndersa disa të tjerë ishin ata që nuk deshtën te kthehemi në IRDK,( duke mos e ditur se vetoni ishte aj që na kthej ) por të mbetemi me parti nacioanale.

LEK-u ju kishte bashkangjitur IRDK, pak para zgjedhjeve komunale, dhe kjo u bë me institstimin e Veton Berishes, i cili disa herë me kerkoj që të behemi bashk duke me sygjeruar se ti kthehesh ne parti që vet e ke ndertuar, mbas disa takimeve te shumta me të rinjet e Pejes, dhe te Gjakoves, unë e respektova kerkesen e tyre, kerkese e cila në Gjakovë na u kthye buemerang, nga personat e irituar se pse tani prap ne IRDK, ( dhe sa per sqarim Bislim Hoti nuk e kam pyetur kryesinë, por mendimin dhe kerkesen e te rinjeve, duke ju kujtuar se ne i respektojme te rinjet ). Pasi që ndodhi pelqimi i yn për të ju bashkangjitur IRDK, ne kishim shtruar kerkesat tona që menjë herë mbas zgjedhjeve lokale, të mbahet kuvendi i perbashket zgjedhor i partise, te vendoset per emrin Nacional, te behen reforma, dhe ne krye te partisë te vijne persona te rinjë, pa ju mohuar e drejta e as kujt, pasi qe unë ju kisha deklaruar se Bislim Hoti nuk ka predentime ma për tu bërë kryetar. Mbas zgjedhjeve komunale nuk ndodhen ato që unë i kisha kerkuar, ishe mu Veton Berisha që nuk e mbajti premtimin duke thenë se kjo le të ndodh mbas zgjedhjeve nacionale, duke e kuptuar me vonë se unë rash viktim i një femije të keq siq eshte Vetoni, sepse aj ato kerkesa tona diten kur dha dorheqje i paraqiti si kerkesa te tija për të gjetë arsyejen e largimit. Ndër ta ishte edhe kerkesa që listes ti prije z. Fazli Stolla, që e bëri pa e pyetur Fazlin per këtë post, dhe një herit e bëri të luhatshem postin e tij pa pelqim te tij, vetem qe mbas veti te le perqarje kur ne e dijm se Fazli Stollaj do te mbetet shtylla kryesore e kombit ne nje te ardhme shumë te afert

 

Të nderuar Egjiptian, tani në tubimit e Veton Berishes për themelimin e partisë së re, pse nuk e propozoj Fazlin për kryetar te partisë, ose bartes se listes, por duhet ta mesoni se kemi të bejmë me nje femi shum te rrezikshem që do ti shkatrroje të gjithë të tjeret për interesa të veta: ja disa shembuj: Veton Berisha beri qmos që ta largoj nga posti i kryetarit studentor z. Petrit Berishen që ketë post ta marri vet, Mandej z. Veton Berisha beri qmos që ta largoje Pranvera Kershin nga komisioni qendror Zgjedhor që të behet vet. tani aj bëri qmos për të qenë kryesues i keshillit konsultativ për komunitete në kabinetin e Presidentes, e qe ky post nuk i takoj se ishte Sekretar partie, por e mshefi postin politik që i takonte shoqerisë civile, dhe si shoqeri civile në këtë post kanë mundur të jenë: Armend Behluli; Ergit Qeli, Pranvera Kershi, Bashkim Kurti, apo te shoqerisë civile nga F. Kosova ( ku të gjithë keta dallojnë për të mirë krahasuar me vetonin si: nata me diten ). Aj tani duke e parë të pa mundur edhe postin e kryetarit të partisë së IRDK, vendosi që me persona nga Gjakova apo F. Kosova ta formoj subjektin e ri politik, duke i mashtruar në atë menyre siq e ka me të leme, sepse në Peje nuk e njef as kushi, dhe nuk do ta kishin njohur po mos të ishte IRDK. Të gjithë ata që e lexojnë ketë shkresë time duhet ta dijn se LEK, nuk ishte pjesë e buxhetit te IRDK, qe 5 vite, ishte mu Vetoni aj që e ka menagjuar ketë buxhet me IRDK.

 Ne LEK-un e kemi ndertuar me mjetet tona dhe e kemi mbajtur gjall deri në bashkim me IRDK me mundesit tona, andaj duke i pare te gjitha keto, pa drejtesi qe me vete dije u berën nga Vetoni, unë i therras të gjithë ata që e dojnë partinë me emer nacional, posaqerisht Gjakovën e f. Kosoven, që të kthehen në LEK, ti paraqesin të gjithë kerkesat për tu bërë edhe Kryetar i partisë, edhe kryetar i deges, as nje nga Gjakova nuk ka mundesi te ankohet se Bislim Hoti gjithmon kam kerkuar nga te rinjet që të vijnë të aktivizohen, ti marrin pozitat qe ju takojnë.

Në atë tubim, eshte permendur emri i Blerta Qehajes, Ergit Qelit, Jakup Kurtit, Pranvera kershit se gjeja nuk ju është dhenë hapsirë për të vepruar, keta persona dhe te tjeret le ta demantojnë kete, dhe kerkoj nga ata te deklarohen puplikisht se a eshte e vertetë një gjë e till që ne i kemi anashkaluar, dhe se akoma pa e kryer fakultetin  ka 5 vite qe unë i kam ftuar qdo herë per tu bërë pjese e partisë, te marrin poste te merituara, apo te jenë edhe në lista zgjedhore, por një gjë të tillë e kam kerkuar edhe nga Bashkim krasniqi në fushë Kosovë.

 Egjiptianet kanë edhe intelektual të tjerë nepër komunat e Kosoves, nuk asht vetem Peja, Peja e ka kryetarin e IRDK,së( qe te pakten aj e meriton sepse kemi sakrifikuar ), tani pse Gjakovaret, apo te F. Kosoves nuk e marrin postin e kryetarit te partisë se re. Gjakova e F. Kosova thonin pse ja leshove Pejes IRDK, tani ata vet po punojne që edhe partinë e re ta udheheq një ,as kushi, dhe ta qojnë prap në Peje. Ju lutemi, duhet te kuptohet nga të gjithë se Bislim Hoti prej se e kam leshuar postin e IRDK, nuk kam pasur pretendime për kryetar partie, edhe pse e kemi formuar LEK-un, prej dites së parë kam kerkuar që te vije dikush e ta marri ketë post, ( për këtë e dijnë ata që kanë punuar me ne, e dijne edhe ata student nga Gjakova që ishin në takim me Vetonin ), ndersa ata individ të irituar që nuk kanë qenë se fundi pjesë as e IRDK, e as LEK-ut,  fyejn, shajn: nga ana tjeter  flasin dhe shkruajn gjera qe as pak nuk perkojnë me realitetin. Unë Bislim Hoti per komb do të behem argat i qdo kujt, po ju betohem se do te ju rri mbrapa qoft edhe sharragjinjeve nga Gjakova, F. Kosova apo komunave te tjera, do ti bashkangjitem qdo iniciative rinore e as se si Veton Berishes, qe te gjithe ata qe kanë kontaktuar me Vetonin per themelimin e partisë do të pendohen pa u berë 3 muaj.

Edhe një herë pyes, se pse kryetari i subjektit te ri nuk vjen nga Gjakova, apo f. Kosova, provoni që kryetari të jetë nga keto dy komuna, dhe bartesit e listes i pari te jetë nga Gjakova, e i dyti nga f. kosova, shiqoni se si Veton Berisha menjë herë do të largohet nga kjo iniciativë, sepse është i lindur për mashtrime, që me mundin e të tjerve te jetë vetem aj qdo kund i pari. Akuzat që i bëri në adresë të IRDK, ndoshta ka të drejtë sepse ne qe 5 vite nuk ishim aty, por pse ka pritur deri tani, aj i sundonte të gjitha postet ne parti të IRDK, pos ati të Kryetarit, ishte sekretar i pergjithshem, ishte personi kontaktues ne komisionin zgjedhor, ishte kryetar i qdo sektori qe kishte IRDK, qoft edhe per dialog me palen e Hashkalive, por nuk e kenaqen keto, qellimi i tij eshte të jetë kryetari, e ne ju premtojmë se një gjë të till nuk do ta arrin kurr as me LEK, e as me IRDK, duke i ditur pretendimet e tij. Gjakova e ka Kryetarin e LEK-ut ( i cili do të ja leshoj vendin qdo kujt qe deshiron ), Peja e ka kryetarin e IRDK, e mbasi dikush e perkrah edhe ndertimin e parties së re ( parties së tretë ), le të jetë kryetari nga Istogu, f. Kosova, apo komunave të tjera, po qe se deshirojmë reforma, dhe qellimin kombetar.

Unë do pres kerkesa prej njerzeve te vullnetit te mire, qe ja dojnë te miren kombit, që te deklarohen për marrjen e postit të Kryetarit të LEK, pasi qe ky subjekt politik eshtë i qertifikuar dhe i regjistruar pranë komisionit qendror zgjedhor, dhe nuk kanë nevojë per parti te re, sepse subjekti me emer nacional ekziston, për ndryshe per shkak te vrullit te disa femijve, dhe të moshuarve të pa hyrë në bylyk, e që një herit mendojne se Partia eshte lojë fëmijesh, apo odë e burrave, do e fusin kombin në lajthitje.

 Bislim Hoti nuk e kam ndermend te shkatrrohem me perfaqsuesit e IRDK,as me ata të shoqerisë civile, me të rinjet e ndershem, me  ata qe janë në  skenë,  dhe ata qe nuk janë, por që e dhanë kontributin e tyre të pa mohueshem, sepse vetem une me se miri e dij se: kush janë ata ,sa kemi sakrifikuar, dhe sa kemi berë mundi, duke mos na ndalur as një barrierë mu në koherat me të veshtira, në ato kohera kur Veton Berisha i thoshte bukes papa.Komento