Teatri i Egjiptianëve të Kosovës

Irdk

Avdyl Berisha

e martë, 08 janar 2019

Kur flas për liderin, e kam fjalën për liderin e popullit, e jo të ndonjë partie politike apo të ndonjë grupi të çfardoqoftë. Me të ngjitur në vendin udhëheqës , apo me të emruar për të udhëheqë popullin , lideri duhet të i shikon njerëzit me syrin e mëshirës. Ai më është lokomotiva tërheqëse e popullit.

Shpesh herë politika tanë kthehet në një teatër të madh, ku aktorët politikanë Egjiptian shajnë, fyejnë njëri-tjetrin si aktorë profesionistë. 6 vitet e fundit te politikes se partive tona politike përveç se na kanë prodhuar një pafundësi sharjesh dhe fyerjesh, po ashtu na kanë sjellë një mori batutash, të cilat kanë lënë me gojë hapur të gjithë ata që i kanë dëgjuar. Lideri tan ose pelikanët tan duhen të jene njerëz te dëshmuar gjatë viteve të tëra , në mesin e shoqërisë , si te drejtë, human, te ditur, shkencorë, te sinqertë, te qetë, te dashur për njerëzit, pa borxhe ndaj njerëzve, besnik, te afërt me njerëzit, modest, komunikativ, besimtar, te mirë nëse nuk qëndron besnik ndaj Zotit të tij, atëherë dyshohet besnikëria e tij ndaj popullit të tij.

Nuk mundet të jetë politikan, nëse e joshë pozita e të qenurit lider. Njeriu nuk duhet të pretendon apo të tenton të bëhet politikan, sepse atëherë më nuk është politikan por bëhet lider, personi i tillë kërkohet nga populli që të udhëheqë me popullin. Kur flas për liderin, e kam fjalën për liderin e popullit, e jo të ndonjë partie politike apo të ndonjë grupi të çfardoqoftë. Me të ngjitur në vendin udhëheqës , apo me të emruar për të udhëheqë popullin , lideri duhet të i shikon njerëzit me syrin e mëshirës. Ai më është lokomotiva tërheqëse e popullit. Nuk ka kohë për të shijuar butësinë e foteles, sepse të qenurit udhëheqës i popullit nuk donë të thotë të kënaqesh me postin duhet të ndjehet si shërbëtorë I popullit, e kurrsesi si sundues i tij. Lideri i popullit duhet të interesohet për gjendjen e çdo individi në popull, për gjendjen e familjes, për gjendjen shoqërisë në përgjithësi. Lideri duhet të vepron në modelin e të ngjiturit përpjetë në aspekt të drejtimit të popullit, e kurrsesi në modelin e tatëpjetës. Ai kurrë nuk duhet të jetë i kënaqur me të arriturat eventuale. Lideri(politikani) i mirë është i hapur me të gjithë ata që vërtetohet se ia duan të mirën popullit. Lideri gjithashtu nuk guxon të bie pre e ngacmimeve, etiketimeve, shpifjeve. Për liderin shumë me rëndësi është politika e prioriteteve. Ai për një kohë të shkurtër, duhet të reflekton shenja pozitive të të udhëhequrit, përndryshe , shpejt do ta humbë besimin nga populli, dhe kështu do të krijohen ndasi në mesin e popullit, që për pasojë do të jene konflikte familjare ,mosmarrëveshjet, grindjet etj.
Puna e tij duhet të jetë sa më transparente në raport me qytetarët, sepse në këtë mënyrë nuk len  hapësirë dyshimeve
Kreu i prioriteteve të liderit, pamëdyshje them që është çështja e arsimit. Arsimi është fusha ose themeli mbi të cilin mundë të ndërtohen të gjitha vlerat e lartëpërmendura. Arsimimi i mirëfilltë i gjeneratave është paraardhësi i shkencës, shkenca është paraardhësi i ekonomisë së fortë, ekonomia e fortë është paraardhësi i politikës stabile, poltika stabile paraqet ambient stabil për jetë të mire, paqësore dhe dinjitoze. Lideri nuk duhet t’u ligjëron popullit për gjërat të cilat do t’i bënë në të ardhmen, por duhet t’i njofton me arritjet, duke i faleminderuar qytetarët, sepse në fakt qytetarët janë krahu i punës, dhe gjithçka në shtet, lideri më nuk është lider duke bere politika ne fejsbook me premtime e me rrena, por duhet të zbret me vrap nga pozicioni i liderit.


Irdk

Ky është web site zyrtar i partisë politike Partia Egjiptiane, IRDK. Të gjitha informacionet e publikuara janë e drejt autoriale e partisë. Administrimi i web site bëhët nga Partia Egjiptiane - IRDK.

Irdk

info@irdk-kosova.org

© 2022 - Fazli Stollaj