Mbahet Mbledhja e VIII-të e Kuvendit zgjedhor të IRDK-së

Irdk

Partia Egjiptiane - IRDK

e enjte, 30 qershor 2022

Kuvendi zgjedhor i IRDK-së ka paraqitur vetëm një propozim për kryetar të IRDK-së dhe në mënyrë unanime Kryetar i IRDK-së është zgjedhur Elbert Krasniqi.

Sot, me datën 30.06.2022 në Pejë, është mbajtur Mbledhja e Kuvendit të VIII-të zgjedhor e IRDK-së. Pas intonimit të himnit të Kosovës, kryesuesi i Kuvendit Mergim Neziraj ka mbajt një fjalë hyrëse. Ai theksoi se në këto 21 vite të funksionimit të IRDK-së, kemi kaluar nëpër situata të ndryshme ku me idetë dhe veprimet tona kemi ndërtuar një vizion për komunitetin tonë. Në këto vite të funksionimit të IRDK-së u angazhuan të ri e të reja, aktivist nga të gjitha moshat e nga të gjitha komunat e Kosovës, veprimtarë të diasporës nga Gjermania e Zvicra. Për këto 21 vite në IRDK janë angazhuar intelektual e patriot. Disa prej tyre sot nuk janë në mesin tonë. Sot në mesin tonë nuk është Ibish Bajrami, Imer Alija, Ramiz Zizaku, të cilët u nderuan me një minutë heshtje.

Kryetari i IRDK-së, ministri Elbert Krasniqi ka përkujtuar vështirësitë, sfidat dhe të arriturat e IRDK-së për katër vitet e kaluara. Ai ka theksuar se gjatë këtyre viteve kemi bërë punë të mira por edhe kemi bërë edhe gabime, jemi të njëjtit sikur para katër viteve por ka edhe ndryshime. Ai ka përmendur sfidat dhe vështirësitë me të cilat sot ballafaqohet komuniteti Egjiptian dhe faktin se jemi pjesë e Qeverisë dhe me të gjitha mundësitë tona po bëjmë përpjekje për të ndihmuar komunitetin.

Zëvendës kryetari i IRDK-së, deputeti Fridon Lala ka theksuar se në IRDK erdhi para dy viteve dhe kemi fituar dy palë zgjedhje. Strukturat organizative të IRDK-së duhet të funksionojnë më mirë ka theksuar zëvendëskryetari i IRDK-së Fridon Lala.

Kuvendi zgjedhor i IRDK-së ka diskutuar dhe ka miratuar ndryshime statutore të cilat janë vlerësuar që gjatë periudhës së kaluar kanë qenë të pa nevojshme ose kanë shkaktuar vështirësi në funksionimin e organeve të IRDK-së.

Kuvendi zgjedhor i IRDK-së ka paraqitur vetëm një propozim për kryetar të IRDK-së dhe në mënyrë unanime Kryetar i IRDK-së është zgjedhur Elbert Krasniqi.

Në punimet e Kuvendit zgjedhor është miratuar deklarata politike me këtë përmbajtje:

‘’ Iniciativa e Re Demokratike e Kosovës, partia e parë politike nga radhët e komunitetit Egjiptian në Kosovë, pas 21 viteve të veprimtarisë, vazhdon të angazhohet me mjete politike për avancimin e pozitës së Egjiptianëve në shoqërinë e Kosovës.

Ne u jemi mirënjohës themeluesve të IRDK-së, të cilët në fillet e funksionimit të IRDK-së kishin për mision mbrojtjen e qenies tonë.

Jemi mirënjohës të gjithë atyre që u mblodhën rreth IRDK-së, në veçanti diasporën tonë për kontributin e tyre për organizimin politik të komunitetit.

Mirënjohës për aktivistët tanë që për këto vite punuan për të ndihmuar pjesëtarët e Egjiptianëve në Kosovë për mirëqenie, arsimim e barazi me të tjerët.

Mbi bazamentin e ndërtuar të IRDK-së në 21 vitet e funksionimit, IRDK në katër vitet e ardhshme do të jetë e përkushtuar për:

-        Forcimin e strukturave organizative të IRDK në funksion të transparencës, efikasitetit dhe funksionimit demokratik.

-        Pasurimin e programit politik të IRDK-së në frymën socialdemokrate.

-        Partneritet me partitë socialdemokrate me qëllim të shkëmbimit të përvojave.

-        Përfaqësimin e komunitetit në institucionet e Kosovës me qëllim të barazisë sociale, rritje të nivelit të arsimimit, punësimit dhe respektimin e të drejtave të njeriut.

Bashkëpunimin me partitë politike dhe shoqërinë civile të komunitetit Egjiptian në Shqipëri, Maqedoni dhe vende tjera të rajonit‘’.


Irdk

Ky është web site zyrtar i partisë politike Partia Egjiptiane, IRDK. Të gjitha informacionet e publikuara janë e drejt autoriale e partisë. Administrimi i web site bëhët nga Partia Egjiptiane - IRDK.

Irdk

info@irdk-kosova.org

© 2024 - Fazli Stollaj